люди уроки Нео

Звільнити джина: жіночі сповіді, які допомагають зрозуміти, що насправді відбувається в Ірані

Сейчас читают: 515
vogue.ua

Хіджаб-революція спалахнула в мить, але дозрівала довгі 43 роки, від утворення злочинного режиму аятоли, який відібрав у іранських жінок права та свободи.

Своїми відвертими історіями з нами поділились мисткиня Махбубех Абсалан, яка мешкає в Ірані та зазвичай говорить через картини, та засновниця жіночої спільноти The Soulfuls Арам Остадян-Бінай, якій у дитинстві довелось з матір’ю та сестрою бігти з рідної країни, і так вибороти собі шанс бути вільною.

Мене звуть Арам, що означає "тиха". У дитинстві я анітрохи не була такою, але чим більш жіночним ставало моє тіло, тим старанніше доводилось приховувати думки та виправдовувати своє ім’я.

Коли ми переїхали до Данії, я знову була змушена стати тихою – але вже не тільки через стать, а й колір шкіри. У цьому травматичному досвіді відбувається певна трансформація – коли ти мовчиш, то слухаєш і спостерігаєш більше за інших, і, зрештою, стаєш експерткою у зчитуванні людей.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA