психологія поради вибір редакції

Затяжний ПТСР: як виявити та допомогти собі?

Сейчас читают: 918
womo.ua

Впродовж життя людина неодноразово стикається з ситуаціями небезпеки, загрози для здоров’я, цілісності та добробуту. Життя передбачає певний ризик, так відбувалося багато століть, і механізми адаптації навчили нашу психіку справлятися з багатьма стресами та життєвими викликами.

Але, на жаль, бувають ситуації, які виходять за рамки звичайного людського досвіду і несуть у собі серйозну загрозу життю. До таких ситуацій відносять, звичайно ж, участь у бойових діях.

Юлія Чала — психологиня, психотерапевт, травмотерапевт, сексолог, сімейний консультант освітньої компанії Woman Insight Більшість військових переживають травматичний вплив.

Але не тільки війна, а й повсякденне життя може нести для людини зіткнення з травмою – це ситуації насильства, стихійні лиха, нещасні випадки, серйозні захворювання чи хірургічне втручання, раптова втрата, тяжкі пологи, а також ситуації, в яких людина стає свідком таких подій щодо інших людей.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA