Україна рак здоров'я Україна

Чи може штучний інтелект допомогти у діагностиці раку?

Сейчас читают: 271
womo.ua

Кожного дня 167 українців помирають від раку. Щорічно близько 140 000 українців дізнаються про діагноз «рак» та 63 000 (45%) хворих помирають, свідчать останні дані Національного канцер-реєстру України.

Основою успішного лікування онкологічних захворювань є виявлення злоякісних утворень на початкових стадіях, постановка правильного діагнозу та моніторинг перебігу захворювання.

Восени цього року Україна отримала унікальне обладнання для сканування та обробки гістологічних препаратів з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ) KFBIO AI, заснованим на базі нейронної мережі (DCNN), яка здатна аналізувати гістологічні знімки й автоматично ідентифікувати уражені та підозрілі клітини.

Сканер має значно більші оптичні можливості порівняно зі звичайними мікроскопами, а інтегрований штучний інтелект здатен проаналізувати близько 1500 клінічних кейсів за добу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA