Як стрес впливає на організм залежно від віку

Сейчас читают: 488
vogue.ua

Хоча зараз стрес присутній у житті кожного українця, він впливає на кожного по-різному. Цей процес дослідили психологи онлайн-платформи "Розкажи мені", а vogue.

ua поширює також перелік простих дій, які допоможуть зменшити вплив стресу на організм. Організм дітей більше піддається стресу – це пов’язано з високою пластичністю біологічних систем до різних зовнішніх змін.

Також доведено, що у дітей віком від 6 місяців до 10 років істотно підвищується рівень кортизолу в разі впливу несприятливих соціальних факторів.

Стрес може проявити себе перепадами настрою, порушенням сну, головним болем, проблемами з концентрацією уваги, замкнутістю. Під упливом стресу центральна нервова система дорослої людини стає більш вразливою, що може призвести до змін у поведінці, соціальної абстиненції, стати причиною переїдання або недоїдання, а також підвищення кров’яного тиску, що своєю чергою посилює ризик інсульту й серцевого нападу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA