Психология Нео війна росії з україною

Дослідження: Українці, які живуть далі від бойових дій, більше тривожаться та переживають стрес емоційніше

Сейчас читают: 755
womo.ua

Війна є потужною психотравмуючою подією, але кожен по-різному її проживає. Для того, щоб якісно та ефективно надавати психологічну допомогу постраждалим українцям, необхідно зрозуміти, з чим ми маємо справу, як саме українці реагують на війну та стресові чинники, пов’язані з нею, дослідницька агенція Proinsight Lab провела дослідження «Зріз психічного стану українців під час війни проти росії».

В результаті виявили, що за кризовою психологічною допомогою звертаються переважно жінки (90%). Більшість клієнтів — люди у віці від 18 до 35 років, старші звертаються рідше.

Переважна більшість (86%) звертаються за допомогою після конкретної події.  «Хоча війна сама по собі є травмуючою подією, потреба в консультації виникає після конкретної особливої для людини травмуючої ситуації.

Часто це необхідність залишити домівку, смерть близьких людей або загроза життю — власному чи близьких», — говорить керівниця дослідницької агенції Proinsight Lab Ольга Овчар.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA