Україна Афганістан Ірак діти війна росії з україною Україна Афганістан Ірак

Міни «прихована загроза»: Чому діти старшого віку у зоні ризику

Сейчас читают: 152
womo.ua

Марія Яцухненко, гуманітарна працівниця в сфері соціально-правового захисту, тренерка, кризова консультантка Служби турботи про психічне здоров’я БФ «Право на захист», співавторка телеграм-каналу «Психолог на зв’язку» З кожним днем війни, яку ми не обирали, Україна все більше наближається до топу рейтингу країн, забруднених мінами.

За попередніми оцінками ДСНС, мінами забруднено близько половини території України. Зараз за кількістю мін та вибухонебезпечних залишків війни (ВЗВ) ми знаходимося поряд з Афганістаном, Сирією та Іраком.

Прикро, але з огляду на кількість окупованих територій, масштаб воєнних дій ця загроза буде більшати прямо пропорційно тривалості війни і використаній в ній зброї.

А після перемоги — нікуди не зникне. На розмінування та нейтралізацію наслідків, за різними експертними підрахунками, може знадобитися кілька десятиліть.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA