карантин дети Безопасность

Як обрати антисептик для дитини?

Сейчас читают: 517
hochu.ua

Санітайзери для дітей — тема дискусійна. Навіть вчені та медики не дають однозначної відповіді на питання, з якого віку та як часто діти можуть користуватися антисептичними засобами.Сьогодні ми проаналізуємо, чим є антисептики для дітей — шкодою чи користю.

До 7 років мікрофлора та імунний бар’єр шкіри дитини не сформувалися. У цьому віці санітайзери можуть бути небезпечними, руйнувати ліпідний склад шкіри рук, впливати на розвиток імунітету, викликати подразнення та алергію.

Токсичні речовини антисептичних розчинів швидше всмоктуються в кров — причому виражена шкірно-резорбтивна дія (всмоктування) спостерігається як у дошкільнят, так і молодших школярів.

З огляду на те, що обробку рук потрібно проводити кілька разів на день, навантаження на організм дитини буде суттєвим.У Центрі громадського здоров'я рекомендують школярам мати у рюкзаку дві захисні маски в окремому пакуванні, пачку паперових хустинок і антисептик зі вмістом спирту не менше 60% (перевага надається не рідинам, а гелям).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA