Україна здоров'я краса волосся стрес жінки Україна

Випадіння волосся і стрес: чи є взаємозв’язок

Сейчас читают: 708
womo.ua

Волосся є важливою частиною не тільки зовнішнього вигляду, але і самосприйняття. І авжеж вигляд волосся розповідає про здоров’я та емоційний стан людини.

Однією з найпоширеніших причин випадіння волосся є хронічний стрес і психосоматичні чинники. У цій статті ми розглянемо, як стрес впливає на волосся та чи можна покращити його стан, знизивши рівень стресу.

Відомо, що під час Другої світової війни багато жінок страждали від телогенової (дифузної) алопеції через постійний стрес і травми.

У більшості випадків телогенова алопеція є тимчасовою, і волосся відновлюється після зниження стресу. Проте високий рівень кортизолу може впливати на інші гормони, як-от андрогени, що також можуть впливати на випадіння волосся. Втрату волосся може спричинити Телогенова алопеція: тимчасове випадіння волосся, яке виникає через сильний стрес або травматичні події.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA