Великий благодійний концерт під назвою «Друзі» від спільноти «Культура об’єднує» відбудеться вже 30 січня

Сейчас читают: 799
womo.ua

30 січня о 18:30 у Fairmont Grand Hotel Kyiv відбудеться перший Великий благодійний концерт під назвою «Друзі» від спільноти «Культура об’єднує» (Culture connects.ua) – нового товариства, покликаного гуртувати українців та прихильників України в усьому світі навколо класичної  музики. Під час першого Великого благодійного концерту, за участі Національного ансамблю солістів «Київська камерата», прозвучать твори композиторів зі світовим ім’ям, а також знакові твори українських композиторів, зокрема кримськотатарського митця, який нині проживає на території тимчасово окупованого Криму, Назима Амедова.

Повномасштабне російське вторгнення підштовхнуло українців до пошуку та утвердження власної культурної ідентичності. Українська музика глибоко укорінена в нашій історії.

У роки бездержавності, війн та революцій, криз та різноманітних заборон українські композитори продовжували творити – кожен у свій час, фіксуючи його та надаючи звучання.

Тож класична музика, поза сумнівом, є важливим культурним маркером і незамінним елементом нашої самоідентифікації. Знати й вивчати власний доробок, осмислювати й відкривати не відомі широкому загалу твори та імена, популяризувати і демонструвати усе багатство, красу і колорит класичних творів, гуртуватися навколо музики в ім’я нашої культури, а також формувати розуміння стратегічної важливості української музичної культури – ось місія і мета спільноти. Українська скрипалька, керівниця Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдана Півненко впевнена у новому поколінні композиторів та музикантів і наголошує на необхідності всебічної підтримки для них на державному рівні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA