Україна психологія психологічна допомога поради жінки війна в Україні Україна

В Україні запустили сервіс для пошуку психологів Ucare

Сейчас читают: 872
womo.ua

10 жовтня у всьому світі відзначають День психічного здоров’я. За новими даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 10 мільйонів людей в Україні мають ризик виникнення психічних порушень, а з наближенням зими ситуація стає дедалі напруженішою.

Про це нещодавно повідомив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, доктор Ганс Клюге. Про те, які психологічні проблеми найчастіше турбують українців протягом останніх трьох років, не зі слів, а із власної практики знає команда, яка у 2022 році створила проєкт Ucare, що у 2023-му трансформувався у зручний мобільний додаток.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, кілька сотень висококваліфікованих українських психологів та психотерапевтів об’єдналися в онлайн-платформу Ucare.

Проєкт спершу працював на волонтерських засадах і допомога надавалась безкоштовно, згодом його підтримали міжнародні фонди та організації, що дозволило надавати безкоштовну психологічну підтримку українцям надалі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA