Ватикан одностатеві шлюби Ватикан

В Україні не будуть благословляти одностатеві пари

Сейчас читают: 662
womo.ua

18 грудня Ватикан згідно з декларацією Fiducia supplicans, яку затвердив Папа Римський, офіційно дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчань та жодних шлюбних обрядів.

УГКЦ пояснила, чому в Україні таке благословення неможливе. Митрополит Святослав, глава Української греко-католицької церкви заявив, що на вірян УГКЦ декларація Папи Римського Франциска не розповсюджується, оскільки «не має правової сили». Читайте також: Папа Римський дозволив священикам благословляти одностатеві пари Крім того, митрополит вважає, що поняття «благословення» в УГКЦ і латинській церкві суттєво відрізняються.

Воно «не може суперечити вченню католицької церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком і жінкою». Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram The post В Україні не будуть благословляти одностатеві пари appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA