душа ласки церковные праздники народные традиции

Усікновення глави Іоанна Предтечі: дата, традиції, заборони і прикмети

Сейчас читают: 594
liza.ua

У вересні ми згадуємо про Усікновення глави Іоанна Предтечі. Це — велике православне свято, в яке не прийнято шуміти і сваритися.

З чим воно пов’язане? Чому на Усікновення не можна нічого різати? Коли Усікновення глави Іоанна Предтечі? Все в нашій статті.У цього свята немає «плаваючої» дати, воно не залежить від дати Великодня або Різдва.

Кожного року 11 вересня ми відзначаємо Усікновення глави Іоанна Предтечі.Іоанн Хреститель, після того, як охрестив Ісуса Христа в річці Йордан, продовжив свою службу: пророкував, викривав пороки і гріхи, закликав народ покаятися і вказував шлях до віри і Бога.

Але одного разу він викрив царя Ірода, який забрав у брата дружину Іродіяду і одружився на ній (що порушує сьому заповідь).Іоанн Хреститель сказав про це Іродові, а той посадив Хрестителя в тюрму, але змушений був залишити живим — народ почитав його, як пророка.У день народження Ірода цар закотив велике свято, прийшла дочка його жінки, красиво станцювала для гостей і царя, і той поклявся:дасть

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA