народные приметы церковные праздники народные обычаи

Друга Пречиста або Різдво Богородиці — прикмети, чого не можна робити

Сейчас читают: 537
liza.ua

Різдво Пресвятої Богородиці або Друга Пречиста в 2020 році відзначається 21 вересня. Як зустріти це важливе жіноче свято, чого не можна робити, як молитися про сімейне щастя і здоров’я дітей — про це ми розповімо в нашій статті.Різдво Пресвятої Богородиці в Україні традиційно іменують Друга Пречиста (Перша Пречиста — це Успіння Пресвятої Богородиці).

Друга Пречиста — це перше з дванадцяти головних церковних свят, день, з якого починається новий церковний рік.У цей день, за словами молитви, «Бог престол святий на землі Собі предуготував», так як Діва Марія, ставши Матір’ю Божою, стала якби престолом Божим на землі.Свято Різдва Пресвятої Богородиці засноване на церковних текстах.

Як сказано в них, Марія народилася від благочестивих батьків, Іоакима і Анни. Вони дожили до похилого віку, але були бездітні, що стало джерелом їхнього горя і викликало громадський осуд.Одного разу первосвященик не прийняв жертвоприношення у Іоакима, і той, невтішний, пішов у пустелю, де став ревно молитися.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA