Ната Жижченко ONUKA Ната Жижченко

Українська музика та наука під час війни: Onuka та науковиця Олена Паренюк записались в американському науково-популярному подкасті

Сейчас читают: 849
womo.ua

Олена Паренюк – радіобіологиня, яка вивчає бактерії у зонах відчуження Фукусіми та Чорнобилю. Творчість Нати Жижченко, солістки гурту Onuka, пронизана темою Чорнобилю.

Альбом Vidlik є присвятою Чорнобилю, батько Нати був інженером-фізиком та ліквідатором катастрофи, а сама Ната писала дипломну роботу про зону відчуження. Ната Жижченко поділилася, як війна вплинула на творчість та гурт Onuka “Коли почалася війна, ми попрощалися зі своїм життям та з майбутнім.

Коли ми адаптувалися до ситуації, то зрозуміли, що можемо проводити благодійні концерти. Я відчула, як гурт розквітнув на сцені, бо отримав другий шанс виступити.

Кожен концерт був ніби востаннє. Відчувалася енергетика, бо всі викладалися на 100%. Я ніколи не відчувала такої синергії між мною та музикантами” Крім того, лідерка гурту Onuka зіграла на сопілці й познайомила іноземців з українським фольклорним інструментом. “Ця сопілка – мій головний скарб, який завжди зі мною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA