Українку нагородили європейською премією для молодих драматургів

Сейчас читают: 408
womo.ua

Українська письменниця з Луганщини Лєна Лягушонкова удостоєна в Німеччині європейської премії для молодих драматургів 2022 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення драмтеатру Штутгарта, де в неділю ввечері відбулося нагородження. «Європейська премія молодих драматургів робить значний акцент, який зміцнює молодих європейських сучасних авторів і, таким чином, сучасну драматургію.

Ця нагорода чітко пояснює: театри – це місця, які об’єднують нас у Європі та всьому світі. Своїми роботами Лягушонкова демонструє, наскільки цінною є творчість молодих авторів для сучасного театрального життя, взаємодії зі сьогоденням та актуальності театру», — зазначила міністр науки, досліджень та мистецтв федеральної землі Баден-Вюртемберг Петра Ольшовські.

Лягушонкова є автором восьми п’єс, прем’єри яких відбулися у театрах Києва, Харкова та Одеси. Вона пише про життя в Україні на тлі змін, що відбулися з 1990-х років, протести на Майдані та окупацію Східної України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA