Марокко Марокко

Українки встановили рекорд з купівлі нерухомості в Іспанії

Сейчас читают: 975
womo.ua

За даними Асоціації нотаріусів Іспанії, лише за перше півріччя 2022 року громадяни України придбали в цій країні 1 237 будинків, що на 73% більше, ніж у першому півріччі 2021 року.

Крім того, це — рекорд в серії спостережень із 2007 року. За статистикою, за третій квартал 2022 року у рейтингу іноземних покупців житла в Іспанії українці посіли 12 місце після громадян Великої Британії, Німеччини, Франції, Румунії, Бельгії, Нідерландів, Марокко, Італії, Польщі, Швеції та Китаю.

Більшість покупців житла з України – це сім’ї з дітьми, подекуди – самотні жінки з дітьми, які отримують державну допомогу. Три провінції  викликають найбільший інтерес українців – це Аліканте, Валенсія, Барселона.

На них припадає майже 60% від загальної кількості пошукових запитів цього року. Нотаріуси оцінили середню вартість квадратного метра, придбаного українцями, у 1 612 євро, що значно нижче за середній показник для іноземців (2 062 євро за квадратний метр).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA