знаменитости

У Парижі та Львові пройшли концерти пам’яті композитора Мирослава Скорика

Сейчас читают: 750
vogue.ua

13 липня 2022 року одному з найвідоміших у світі українських композиторів Мирославу Скорику мало б виповнитися 84 роки. Музичний вечір на пошану пам’яті легендарного композитора відбувся у Львівській національній філармонії, яку у 2020 році назвали його ім’ям.

А наступного дня, 14 липня знаменита «Мелодія» Скорика пролунала в Парижі з нагоди Дня взяття Бастилії. У програмі філармонійного вечора були композиції Мирослава Скорика, двох французьких митців – Моріса Равеля і Клода Дебюссі та української композиторки Богдани Фроляк.

Кульмінацією львівської програми стали два концерти Мирослава Скорика для фортепіано та скрипки з оркестром. Ініціатор проведення заходу, директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп назвав ці твори рідкісними перлинами, які занурюють у таїнство творчості їхнього автора, і навів асоціативні поетичні рядки із «Зів’ялого листя» Івана Франка: «Хто в них пірне аж до дна, / Той, хоч і труду мав досить, / Дивнії перли виносить».

Фортепіанний концерт №2 прозвучав в інтерпретації відомої української піаністки, постійної виконавиці фортепіанної музики Скорика Оксани РапітиМузичний вечір завершився «Adagio пам’яті Мирослава Скорика», авторка якого — одна з найяскравіших представниць школи Мирослава Скорика, відома композиторка Богдана Фроляк.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA