монархи The Guardian Велика Британія дослідження торгівля людьми

Британських монархів звинуватили в работоргівлі: подробиці

Сейчас читают: 193
womo.ua

Британські монархи століттями були повʼязані з работоргівлею й отримували від цього вигоду. Король Чарльз ІІІ підтримав розслідування зв’язків королівської родини з рабством.

Про це повідомляє The Guardian. Зазначається, що журналісти опублікували віднайдений істориком документ, що підтверджує отримання Вільямом III коштів від члена Royal African Company, яка поневолила понад 16 000 тисяч африканців. Читайте також: Ув’язнена росією українська журналістка Ірина Данилович припинила голодування: подробиці За словами журналістів The Guardian, понад 270 років королі й королеви, від Елизавети I до Вільяма IV, мали певні звʼязки з торгівлею людьми. Читайте також: У Голлівуді з’явилися зірки українських тварин, які можуть зникнути через війну: фото Зазначимо, що король Великої Британії Чарльз III вперше заявив про підтримку дослідження історичних зв’язків британської монархії з трансатлантичним рабством.

У межах дослідження королівська родина надала доступ до королівської колекції та архівів. Додамо, що це перший відомий випадок, коли Букінгемський палац публічно заявив, що підтримує таке дослідження історії королівської родини. Читайте також: З початку 2023 року в Україні відкрито понад 8о кримінальних справ щодо жорстокого поводження з тваринами За даними журналістів, Кенсінгтонський палац, де зараз живе принц Вільям із родиною, був резиденцією Вільяма III, який отримав акції у компанії з перевезення рабів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA