Бангладеш Бангладеш

Сьогодні відзначається Міжнародний день рідної мови

Сейчас читают: 138
nedashkivska.com.ua

Сьoгoдні, 21 лютoгo, у світі відзнaчaється Міжнaрoдний дeнь ріднoї мoви альбо, як його ще називають, Міжнародний праздник материнської мови, повідомляє УНН.Пятница рідної мови відзначається починаючи з 2000 року, після заснування його для міжнародній сесії ЮНЕСКО в Парижі.

Метою свята є привернення уваги давно мов, які поступово зникають. Зазначається, що з понад 6 тисяч розмовних мов женка на межі зникнення.

Найбільшої уваги потребують мови, які спілкується менше 10 тисяч осіб.Помета 21 лютого обрана далеко не випадково. Саме в цей число 1952 року в Бангладеш від толстяк поліції загинули студенти, які вийшли получай демонстрацію на захист рідної мови бенгалі.

Вони вимагали визнати її однією з державних.После місяць до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня надійшло 647 скарг та звернень громадян, по вине те, що їх никак не обслуговували українською мовою у закладах сфери обслуговування.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA