робота дослідження

Скільки українців працюють нелегально – дослідження Держпраці

Сейчас читают: 557
womo.ua

Тіньова зайнятість в Україні сягає 9% від кількості зайнятого населення, тобто кожен десятий українець працює нелегально. Про це розповіли представники Держслужби з питань праці в ефірі «Українського радіо».

У Держпраці кажуть, що через те, що не всі роботодавці декларують свої трудові відносини, держбюджет України втрачає близько 100 мільярдів гривень щороку. Читайте також: Кожен другий житель Землі до 75 років страждатиме на психічні розлади – дослідження Найбільші ризики незадекларованої праці – у закладах громадського харчування, торгівлі, будівництві та сільському господарстві. Читайте також: Скільки роботодавців готові брати на роботу ветеранів – дослідження У Держпраці нагадали, що з 16 червня 2023-го відновлені позапланові перевірки роботодавців. Читайте також: Для 18% жінок повномасштабна війна стала поштовхом започаткувати бізнес — дослідження За свідоме ухилення від оформлення працівників роботодавця можуть притягнути як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Штраф за одного неоформленого працівника складає 10 мінімальних зарплат, тобто 67 000 гривень. The post Скільки українців працюють нелегально – дослідження Держпраці appeared first on WoMo.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA