New York Україна Срср Німеччина Росія люди Нео StandWithUkraine New York Україна Срср Німеччина Росія

Що таке фашизм: розповідає професор Йєльского Університету

Сейчас читают: 590
vogue.ua

"Мусимо визнати: Росія – фашистська держава". З матеріалом з такою назвою New York Times вийшла минулого тижня. Наводимо основні тези звідти.

Те, що ми відчували інтуїтивно, тепер чітко сформулював історик, автор книг про фашизм, тоталітаризм та європейську історію, професор Єльського Університету Тімоті Снайдер. "Фашизм ніколи не був переможений як ідея, – пише Снайдер. – Тепер він повернувся — і цього разу країною, яка веде фашистську руйнівну війну, є Росія.

Якщо Росія переможе, фашисти всього світу отримають втіху". "Україна вже не вперше стає об’єктом фашистської війни, – пише історик. – Завоювання країни було головною метою війни Гітлера в 1941.

Гітлер вважав, що Радянський Союз, який тоді правив Україною, був єврейською державою: він планував замінити Радянську владу своєю власною і претендувати на родючі сільськогосподарські ґрунти України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA