Нео StandWithUkraine

Правила інтимної гігієни у складних умовах: розповідає лікар-гінеколог

Сейчас читают: 140
vogue.ua

Незважаючи на військові дії навколо, евакуацію та постійний стрес організм живе за власним біологічним годинником. Як зберегти жіноче здоров'я у цей складний час та пережити менструацію навіть без доступу до води – розповідає лікар-гінеколог Ганна Горохова.

Бажано по можливості намагатися виконувати правила особистої гігієни навіть за відсутності доступу до водопровідної води, так як скупчення бруду, лусочок шкіри, бактерій на поверхні шкіри можуть призводити до запальних процесів, особливо в умовах виникнення дрібних травм, порушення цілісності шкіри, а також коли є проблема своєчасної зміни спідньої білизни.

У таких ситуаціях можна скористатися будь-якими доступними підручними засобами – вологими серветками, бажано гігієнічними для області промежини (там міститься менше компонентів, які можуть викликати роздратування), намоченою сухою серветкою за допомогою невеликої кількості води, навіть якщо питної.

Також можна взяти марлевий бинт, який є в будь-якій аптечці або бавовняну тканину (тільки обов'язково чисту) – чистими, вимитими руками та невеликою кількістю питної води.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA