Ватикан місто Франциск Религия Ватикан місто Франциск

Папа Римський дозволив священикам благословляти одностатеві пари

Сейчас читают: 384
womo.ua

Про це стало відомо з декларації Fiducia Supplicans, схваленої папою римським Франциском. При цьому наголошується, що можливість благословення не означає схвалення церквою одностатевих шлюбів в цілому.

Віднині католицьким священикам дозволяється благословляти пари, які «не відповідають нормам», у тому числі одностатеві. Але у декларації повідомляється, що доктрина церкви щодо шлюбів не змінюється, тобто це не означає схвалення церквою одностатевих шлюбів.

Також наголошується, що таке благословення не повинно чимось нагадувати обряд вінчання. Читати також: Уперше в історії: Папа Римський дозволив жінкам голосувати на зборах єпископів Ватикан довгий час виступав проти благословення одностатевих пар.

У 2021 році в документі за підписом папи римського Франциска говорилося, що Римсько-католицька церква вважає неприпустимою таку практику, оскільки «шлюб є нерозривним союзом чоловіка та жінки, що укладається для народження нового життя».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA