Україна Голландія місто Севастополь культура Музей суд Крим прикраса Україна Голландія місто Севастополь

В Україну повернули «скіфське золото», яке 10 років було в Нідерландах: фото

Сейчас читают: 133
womo.ua

У червні 2013 року 565 музейних предметів так званого «скіфського золота» були передані до музею Алларда Пірсона – археологічного музею Амстердамського університету (Королівство Нідерланди) з фондових колекцій Кримських республіканських музейних установ.

Це було зроблено з метою експонування на виставці «Крим – золотий острів у Чорному морі», яка проходила з 6 лютого по 28 травня 2014 року.

Однак, після закінчення терміну дії контракту культурні цінності, які є власністю держави Україна, не були повернуті у зв’язку з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим. Читайте також: Ґердани Прикарпаття внесли до нематеріальної культурної спадщини України: деталі За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора детективами Бюро економічної безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, у якому серед іншого розслідується факт заволодіння музейними предметами, вчиненого в особливо великих розмірах.

З метою забезпечення збереження цього майна, яке визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, слідчим суддею накладено арешт на культурні цінності. Читайте також: Etnodim та Музей Івана Гончара презентували колекцію вишитого одягу: фото Наразі за результатами співпраці Офісу Генерального прокурора, прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею історії України, Бюро економічної безпеки України, Служби безпеки України колекція кримських музеїв повернулася з Королівства Нідерланди до України. Читайте також: Український бренд «Ґроно» презентував колекцію декору за мотивами розписів Поліни Райко: фото На даний час досудове

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA