Україна Україна

Мамалига, голубці та килими. До нематеріальної спадщини України увійшли нові елементи

Сейчас читают: 105
womo.ua

До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали шість нових елементів. Про це повідомляє Вінницька обласна рада.

Фото: Вінницька обласна рада За результатами засідання обласний перелік нематеріальної культурної поповнили новими позиуіями, традиційними для вінницьких громад: «Мʼякохідські мальовані килими» Джулинської громади традиція приготування та споживання «Мамалиги зі смаженицею» Студенянської громади традиція приготування весняно-літньої страви «Трусянка»  в селі Василівка Ладижинської громади обрядове дійство «Носіння кужеля» у селі Білашки Погребищенської  громади «Традиція виконання духової музики» села Борівка Чернівецької громади «Традиція приготування та споживання пшоняних голубців у буряковому листі» села Бережанка Ободівської громади.

Фото: Вінницька обласна рада Обласний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини створений з метою збереження і фіксації правічних традицій, що є одним із чинників формування національної ідентичності та живої культури Вінниччини.Читайте також: Кава, каша, затірка й танець.

Нематеріальну культурну спадщину поповнили новими елементами Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram The post Мамалига, голубці та килими.

Об этом же в других изданиях
womo.ua
Безбар’єрного середовища потребує 100% нашого суспільства – від дівчат на підборах до людей у кріслах колісних: Уляна Пчолкіна про дорожню карту побудови зручної України womo.ua /3 недели назад
womo.ua
З 2 квітня Реєстр збитків, завданих агресією РФ проти України почав приймати заяви через портал «Дія» womo.ua /1 месяц назад
womo.ua
Як захисникам України уникнути кредитної кабали: Вікторія Лісова про особливості стягнення банківської заборгованості з військовослужбовців womo.ua /1 месяц назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA