Україна Росія війна в Україні новини Україна Росія

З 2 квітня Реєстр збитків, завданих агресією РФ проти України почав приймати заяви через портал «Дія»

Сейчас читают: 380
womo.ua

Що таке Реєстр збитків для України? Реєстр збитків (RD4U) є ключовим та єдиним міжнародним інструментом для фіксації шкоди, завданої внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну з 24 лютого 2022 року.

Це перший компонент компенсаційного механізму забезпечення повних та ефективних репарацій для постраждалих від війни. Реєстр прийматиме заяви від людей, бізнесу та держави Україна.

Для цього було створено більш ніж 40 категорій завданої шкоди. До переліку насамперед увішли: втрата життя тілесні ушкодження тортури та сексуальне насильство примусова депортація втрата майна інша економічна шкода шкода, завдана історичній та культурній спадщині шкода, завдана навколишньому середовищу Хто може подавати заяви до Реєстру збитків?

Проте поки що заяви можна подавати лише щодо пошкодження чи руйнування житлового нерухомого майна. Невдовзі у Реєстрі планують відкрити додаткові категорії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA