Україна культура вибір редакції Україна

В Україні започаткована “Національна програма підготовки фахівців з реставрації памʼяток культурної спадщини”

Сейчас читают: 426
womo.ua

18 квітня весь цивілізований світ відзначає Міжнародний день пам’яток та визначних місць. Вразливість культурної спадщини України та консолідація зусиль українців та наших іноземних партнерів задля її збереження для подальших поколінь в часи великої війни є однією з головних тем.

Відкритий воєнний напад російської федерації, її військова агресія нищить не тільки український народ, міста та села, а й національну культурну спадщину нашої держави.

У звʼязку зі зростальною кількістю обʼєктів, що потребують реставрації в результаті як воєнних дій, так і природного зношення, а також нагальної потреби їх збереження та відновлення, на сьогодні в Україні спостерігається гострий дефіцит спеціалістів з ремонтно-реставраційних робіт.

Всеукраїнська асоціація охорони культурної спадщини (ВАОКС) за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, а також Українського національного комітету ICOMOS (Міжнародної ради з охорони пам’яток та історичних місць) ініціювала та оголосила про початок впровадження в Україні “Національної програми підготовки фахівців з реставрації памʼяток культурної спадщини”.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA