кіт домашні улюбленці коти та кішки догляд за котами догляд за тваринами домашній улюбленець

“Котячий масаж”: чому не варто сваритись, коли котик топче вас лапками

Сейчас читают: 828
hochu.ua

Не всі господарі можуть бути у захваті від такої поведінки улюбленця. Це пов’язано з тим, що іноді кішки в момент “масажу”, крім подушечок лап застосовують ще й кігті, чим можуть завдати болю.

Та не поспішайте сварити свого улюбленця - краще спробуйте розібратися у причинах його дій.Коли кошенята вигодовуються кішкою, то масажують її молочні залози, щоб отримати молоко.

У процесі цього вони також розминають пахучі залози на подушечках лап, чим стимулюють виділення феромонів. Вони допомагають кошеняті передати матері інформацію про себе, стан свого здоров’я та інші повідомлення.

Тож, коли доросла кішка топче вас лапками, вона намагається таким чином з вами спілкуватися. Читати також Неочікуваний кусь: чому кіт може напасти, коли ви його гладите Отриманий наганяй, пуста миска з кормом, поява іншої тварини чи людини в домі - все це спричиняє появу у тварини стресу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA