Україна здоров'я поради вибір редакції Україна

Гіпертонія: ворог, якого треба знати в обличчя

Сейчас читают: 253
womo.ua

Олександр Атанов, лікар-кардіолог вищої категорії Гіпертонія або гіпертензія — одне з розповсюджених захворювань, що характеризується насамперед підвищенням показників артеріального тиску.

Також саме артеріальна гіпертензія найчастіше стає підґрунтям для розвитку багатьох серцево-судинних хвороб. За статистикою, в Україні щорічно встановлюють діагноз «гіпертонія» щонайменше 420 тисячам пацієнтів.

А за показником смертності від серцево-судинних хвороб, які в більшості починаються саме з гіпертонії, Україна, на жаль, посідає перше місце у Європі. Які симптоми вказують на наявність артеріальної гіпертензії Зазвичай на ранніх стадіях це захворювання не показує себе, тобто, проходить без яскравих проявів.

Отже, кому слід почати вимірювати тиск щодня: людям із надлишком ваги; тим, хто полюбляє солону та гостру їжу та вживає більше солі, аніж це рекомендовано ВОЗ; тим, хто мало рухається (ця категорія, на жаль, постійно стає молодшою); людям похилого віку; тим, хто зловживає алкогольними напоями (тут і «важкий» алкоголь, і пиво, вино тощо), а також палінням (як звичайних цигарок, так і електронних).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA