люди здоровье Нео

5 речей, які треба знати про менопаузу

Сейчас читают: 342
vogue.ua

У якийсь момент це трапляється з половиною мешканців планети, але що ми насправді знаємо про менопаузу? Виявляється, не так вже й багато, якщо зважати на нову книгу Мейсі Гілл Perimenopause Power («Сила перименопаузи»).

Авторці вдалося зібрати та цікаво подати всю інформацію щодо процесу, який традиційно вважався табуйованою темою для розмов, — отже книга буде вельми корисною для будь-якої жінки незалежно від віку.

Сама Гілл каже, що багато хто з нас відкидає думки про менопаузу як щось, що «станеться з нами за п’ятдесят», але знання — це сила, і розуміння свого тіла та величезної сили його гормонів може принести дивіденди, коли настане перименопауза (що передує менопаузі). «Середній вік менопаузи у Великій Британії становить 51 рік, і це іноді називають другим статевим дозріванням», — каже Гілл.

Друге статеве дозрівання? Що ж, тим більше підстав зрозуміти його заздалегідь. «Сама менопауза відзначає 12-місячну річницю вашої останньої менструації, — каже Хілл. – Припустімо, вам 50, і у вас остання менструація – отже рівнесенько через 12 місяців, саме цього дня, настає менопауза».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA