Тарас Шевченко биография особисте життя відомих людей українські письменники дні народження відомих людей цитати Тарас Шевченко

Цитати Тараса Шевченка — символа української незламної боротьби

Сейчас читают: 255
womo.ua

Тарас Шевченко – геніальний письменник, поет, художник, мислитель та символ української незламної боротьби. Він творив у часи, коли було заборонено писати українською.

Він закликав палко і пристрасно любити найдорожче в житті – свою Батьківщину. Він свято вірив, що все зло буде покаране, а добро буде процвітати. Читайте також: Найкращі цитати Едгара Аллана По — батька сучасного детектива З нагоди дня народження національного героя Тараса Шевченка ми підготували добірку його найкращих цитат, які досі надихають та не втрачають своєї актуальності. Надихаючі цитати Тараса Шевченка: ТОП-25 Наша дума, наша пісня Не вмpе, не зaгинe… От де, люде, наша слава, Слава України!

Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила І воля святая! В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля. Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь.

Кохайтеся, чорнобриві, Та не з мocкалями, Бо мocкалі — чужі люде, Роблять лихо з вами. Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте І вражою злою кров’ю Волю окропіте.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA