Україна ЛГБТ ЛГБТК військові ЛГБТ-спільнота партнерство Україна

Міноборони проти закону про реєстровані партнерства: подробиці

Сейчас читают: 791
womo.ua

Міністерство оборони України не підтримує законопроєкт №9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”, у разі ухвалення якого реєстроване партнерство зможуть укласти як одностатеві, так і різностатеві пари.

Там сумніваються, що в армії є ЛГБТК+ військові. Про це пише видання ZMINA. Зазначається, що міністерство прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу, але «водночас відповідно до статті 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки й чоловіка».

Однак у пункті 2 статті 1 проєкту закону зазначено, що «реєстроване партнерство не є шлюбом та не є перешкодою для укладення шлюбу між реєстрованими партнерами за умови дотримання інших вимог, встановленим законодавством України».

Тобто, якщо реєстровані партнери в майбутньому зможуть зареєструвати шлюб, то партнерство між ними припиниться. Читайте також: У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про цивільні партнерства: подробиці Міноборони також вважає «дещо дискримінаційним» положення статті 13.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA