прикраси українські бренди колекція бренди дні народження відомих людей мода 2024

Бренд KOLOMATSKA присвятив колекцію прикрас Георгію Нарбуту: фото

Сейчас читают: 279
womo.ua

До дня народження Георгія Нарбута, 9 березня, бренд KOLOMATSKA презентує двосторонній медальйон «GERB». Георгія Нарбута знають як автора українського алфавіту, дизайнера державних символів та грошей Української народної республіки.

Його сміливо можна назвати першим дизайнером українського бренду. 1917-го Нарбут планував скласти абетку українською мовою – ще одного символу державності.

Над нею він почав працювати у Києві 1919-го і вважав «Абетку» найважливішою серед всього, створеного ним як графіком. Мав намір використати різні шрифти, обов’язково українські барочні художні мотиви.

Завершити її не вдалося. Тим не менш, українські графіки продовжили справу Нарбута, і на основі його легендарної абетки, були створені чисельні види шрифтів. Про медальйон: З одного боку — це тризуб, який Нарбут застосував в проєкті герба Української Народної Республіки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA