Украина місто Ворошиловград книги Украина місто Ворошиловград

50 важливих книг українською мовою

Сейчас читают: 867
womo.ua

Нещодавно в Україні вперше з’явився особливий за своїм змістом пазл, який отримав назву «50 українських книг». Вітчизняні підприємці Ukrainian Puzzles створили цю своєрідну головоломку, щоб привернути увагу до художньої літератури в ігровій формі та популяризувати українську культуру за кордоном.

Серед обкладинок у пазлі можна знайти зображення «Енеїди» Івана Котляревського, шевченківського «Кобзаря», «Чорної ради» Пантелеймона Куліша, «Кайдашевої сім’ї» Нечуя-Левицького, «Мойсея» Івана Франка та «Лісової пісні» Лесі Українки.

Також це «Сонячні кларнети» Павла Тичини, «Місто» Валер’яна Підмогильного, «Зелена Євангелія» Богдана-Ігоря Антонича, «Сад Гетсиманський» Івана Багряного, «Третя рота» Володимира Сосюри, «Жовтий князь» Василя Барки, «Тиша і грім» Василя Симоненка, «Мальви» Романа Іваничука, «Палімпсести» Василя Стуса, «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «Перверзія» Юрія Андруховича, «Польові дослідження з українського сексу» Оксани Забужко, «Танго смерті» Юрія Винничука та «Ворошиловград» Сергія Жадана. Читайте також: Книжкові бестселери: що найчастіше читали і купували українці у 2023 році Тобто у колажі присутня як класика, так і сучасна українська література у різних жанрах.

Кожен автор представлений лише одним твором, який зазвичай є вершиною творчості автора, його magnum opus. Перелік найменувань був сформований на основі першого літературного списку 100 найкращих українських літературних творів за версією Українського ПЕН-клубу у 2019 році.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA