Иран Іран місто Тегеран жінки Иран Іран місто Тегеран

Поліція Тегерану закрила книгарню через жінок без хіджабу

Сейчас читают: 248
womo.ua

У столиці Ірану закрили центральний магазин мережі книгарень Shahr-e Ketab через культурний захід, в якому брали участь жінки без хіджабу.

Столична поліція опечатала торгову точку і пояснила це «недотриманням правил торгівлі та розпоряджень МВС». Про це повідомляє Iran International.

Влада Ірану посилила покарання для жінок за публічну демонстрацію непокритої голови у вересні 2023 року. Ухвалений парламентом країни закон «Про хіджаб і цнотливість» передбачає до десяти років позбавлення волі за порушення ісламського дрес-коду. Читайте також: Одностатеві пари в Ізраїлі тепер можуть всиновлювати дітей Останніми місяцями контроль за підприємцями посилився, через що тисячі торгових точок були закриті або отримали попередження.

При цьому іранки все частіше відмовляються носити хустки, ризикуючи не отримати навіть послуг у державних установах, включаючи лікарні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA