Яке сьогодні свято

22 січня — яке сьогодні свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 767
liza.ua

Настав 22-й день року в григоріанському календарі. Більше про цей день, прикмети та іменинників читай в статті.Зміст матеріалу:Православна церква вшановує святителя Пилипа, митрополита Московського і всієї Росії.

З 22 грудня народ активно повертався в робочий ритм після всіх свят. У народі говорили: «Прийшла пора, турбот гора».Дійсно, після Святок у селян накопичувалось безліч справ, тому вони починали приводити в порядок двір, будинок, прали білизну та готували їжу.Щорічно 22 січня українці вітають одне одного з важливим історичним святом — Днем соборності України.

Свято відзначають в день проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, який відбувся 1919 році.Також згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради 1918 року, яким проголошувалася повна незалежність УНР.Ще в 16 столітті в Мексиці популярний нині смаколик використовували як прикраси.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA