Яке сьогодні свято

29 січня — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 559
liza.ua

Гряде 29-й день в григоріанському календарі. До кінця року залишається 336 днів. Ми зібрали подробиці про свята, прикмети та іменинників 29 січня.Зміст матеріалу:За церковним календарем цього дня віряни вшановують святого Петра, який був покровителем домашньої худоби та постраждав під час християнських гонінь.

Тоді правлячий царь Агріпп наказав схопити християнина, посадити в темницю і закувати в ланцюги за проповідь про Ісуса Христа.У в’язниці Петро був зв’язаний двома залізними ланцюгами, через що його також прозвали Вериги.

Вночі до нього прийшов ангел та допоміг звільнитися. Пізніше перші християни знайшли ті самі ланцюги та зберегли їх на згадку про священне чудо.Указом Президента України від 2007 року 29 січня відзначають День пам’яті Героїв Крут.

Свято присвячено подіям, які сталися у 1918 році.Так, на станції Крути відбувся бій між трьома сотнями українських студентів і більшовицькими загонами Муравйова.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA