Яке сьогодні свято

4 лютого — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 681
liza.ua

Гряде 35-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 330 днів. В цей день народ вшановує святого Тимофія, а також відзначає Всесвітній день боротьби проти раку.

Більше цікавого про 4 лютого, прикмети та іменинників читай на сайті «Ліза».Зміст матеріалу:Православна церква вшановує пам’ять святого Тимофія, учня апостола Павла і першого єпископа Ефеса.

Згідно з церковним переказом, у 80 році він прийняв мученицьку смерть від рук язичників.Так як день вшанування Тимофія припадає на середину зими, у народі святого також прозвали напівзимником.

Так, предки говорили: «Тимофій збиває ріг зими». На Київській Русі навіть з’явилося поняття «Тимофіївські морози». Важається, що саме з цього дня починаються люті хуртовини та завірюхи.Своїх небесних покровителів вшановують володарі наступних імен: Тимофій, Анастасія, Валерій, Євген, Максим.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA