люди Яке сьогодні свято

15 травня — Міжнародний день сім’ї, прикмети та іменинники

Сейчас читают: 954
liza.ua

Сьогодні 135-й день року (136-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 230 днів. В народі вшановують Бориса та Гліба, а в світі відзначають Міжнародний день сім’ї.

Більше про 15 травня, прикмети та іменинників дня читай в нашому матеріалі.Зміст матеріалу:За церковним календарем 15 травня вшановують перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, Святого Афанасія Великого, мучеників Еспера і Зої і чад їхніх, а також Путивльської ікони Божої Матері.В народі святого Бориса називали баришником, тому що люди сподівалися отримати прибуток — бариш.

Також з цього дня починали саджати огірки, гарбузи та пшеницю.Говорили: «На Бориса і Гліба встигни посіяти хліба», «Борис і Гліб сіють хліб».Щорічно з 1994 року 15 травня світ відзначає Міжнародний день сім’ї.

Свято було засноване Організацією Об’єднаних Націй, щоб привернути увагу суспільства на важливість сім’ї та проблеми, які часто виникають у родинних колах.Однією з глобальних проблем людства, яка

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA