діти навчання школярі

100 українських скоромовок для дітей різного віку: розвивайте мовлення весело і цікаво!

Сейчас читают: 622
hochu.ua

Сьогодні Хочу.ua разом із kozakorium пропонує вам ТОП-100 найкращих скоромовок для дітей українською мовою. Тут ви знайдете вправи для розвитку мовлення і дошкільнят, і школярів.

А ще - почуєте, як звучить найдовша у світі скоромовка! Читати також 7 правил “не можна” для дітей: поради Дмитра Карпачова Фото: moieptashenia.comБабин біб розцвів у дощ — Буде бабі біб у борщ.***Бобер на березі з бобренятами бублики пік.***Боронила борона по боронованому полю.***Босий хлопець сіно косить, Роса росить ноги босі.***Був бик тупогуб, Тупогубенький бичок.

У бика була тупа губа.***Був господар, був господар, Та й розгосподарився.***Був собі цебер, та переполуцебрився на полуцебренята.***Був собі паламар, його діти паламаренята перепаламарилися.*** Читати також Виховуємо успішних і щасливих дітей: 4 головних правила Був собі цебер, перецебрився, Мав діти цебренята перецебренята.***Бук бундючивсь перед дубом, Тряс над дубом бурим чубом.

Дуб пригнув до чуба бука — Буде букові наука.***В домі Дими дим. Ой ходім туди, ходім. Рятувати Димин дім.Фото: moieptashenia.com***В сіренької горлички туркотливе горлечко.***Варка варила вареника, Василь взяв вареника.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA