здоров'я вибір редакції

Що потрібно знати про гепатит А: симптоми, профілактика, лікування

Сейчас читают: 947
womo.ua

Гепатит А — це гостра інфекційна хвороба печінки, спричинена вірусом гепатиту А. Вірус є одним із кількох типів вірусів гепатиту, який може викликати запалення печінки та зробити її менш здатною виконувати свої функції.

У мережі поширюються фейки про епідемію та карантин у країні. Womo дізнався чи є вакцина від гепатиту А, які заходи профілактики та яке лікування. Наскільки поширений гепатит А в Україні та світі? Гепатит А поширений у всьому світі, але найбільш поширений в країнах, що розвиваються, з поганою санітарією, обмеженим доступом до чистої води та поганими гігієнічними умовами (особливо в Африці, Азії, Центральній та Південній Америці, на Близькому Сході та в Західній частині Тихого океану).

Випадки гепатиту А фіксуються на території України щороку в різних областях. Загалом за даними Центру громадського здоров’я в Україні за 9 місяців 2023 року зареєстровано 314 випадків гепатиту А.

За 2022 рік було зафіксовано 281 випадок.  Як передається вірус? Гепатит А є найбільш заразним з трьох гепатитів. Вони відрізняються за тим, як вони поширюються, як їх лікують, як вони можуть впливати на вас і як довго.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA