знаменитости Искусство Нео

З днем народження, геній: Пабло Пікассо і його жінки

Сейчас читают: 769
vogue.ua

25 жовтня світ святкує день народження одного з найвидатніших чоловіків світу – Пабло Пікассо. Засновник кубізму, найдорожчий та найпродуктивніший художник у світі, полотна якого найчастіше викрадають, – Пікассо був неповторним.

У день народження художника Vogue. ua згадує талановитих жінок, які були поруч з ним – і були успішними і знаменитими не менше за великого митця.

З першою дружиною, російською балериною Ольгою Хохловою, Пікассо познайомився "на роботі". У травні 1917 року в Парижі відбулась прем'єра балету "Парад" у постановці Сергія Дягілєва, одну з головних партій там танцювала Хохлова.

З подачі свого друга Жана Кокто, Пікассо зробив костюми і сценографію для "Параду", захопившись балетом. Відносини з Хохловою розвивалися стрімко: через кілька місяців Пікассо разом з Ольгою вирушили до Барселони, де він представив балерину своїй матері.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA