Росія контакт Росія

Як справлятися з відчуттям тривоги та паніки, перебуваючи в укритті

Сейчас читают: 717
cosmo.com.ua

Через війну, яку розгорнула Росія проти України, мирні українці вже тиждень змушені ховатися в підвалах, укриттях та бункерах, регулярно тікаючи від ракетних обстрілів та авіаційних бомбардувань.

Міністерство охорони здоров’я поділилось технікою самопідтримки, яка допоможе справитися з тривогою та зберігати спокій в ці складні часи. Отже, як справлятися з відчуттям тривоги та паніки, перебуваючи в укритті: Дихайте глибоко. Нехай ваші вдохи будуть довгими, а видохи коротшими за вдохи.  У сильний стресовий момент знаходьте точки опори, переносьте вагу тіла на ноги або опирайтеся спиною на стіну.

Можете пострибати на місці. Це дає можливість вивести адреналін. Коли п`яти б`ються об підлогу — нервова ситсема отримує сигнал опори, це дає сили. Пийте достатньо води, ви можете відчувати спрагу більше, аніж зазвичай, тому нехай слизові будуть зволожені.  Якщо накриває тривога, згадайте, що саме зараз ви знаходитеся у безпечному місці. Ви схвильовані, але ви живі і в безпеці — це головне.  Робіть самомасаж, торкайтеся тіла, похлопуйте долонями ноги, масуйте вуха, ніс, долоні. Вдягніть теплий одяг, грійтеся ковдрами, обіймами чи теплим чаєм.

Вам може бути холодніше, ніж зазвичай. Організм несвідомо реагує на холод як на стрес. Якщо хочеться плакати — плачте. Це дасть розрядку і трохи перезапустить вас.  Коли погано, шукайте зоровий контакт з іншими людьми.  Обіймайтеся з близькими людьми, торкайтеся одне одного частіше.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA