України Олена Зеленська місто Маріуполь люди Нео України Олена Зеленська місто Маріуполь

Як підготуватися до облоги міста: пам'ятка для кожного

Сейчас читают: 808
cosmo.com.ua

Як неодноразово повідомляли в ЗСУ, російські окупанти уникають прямих зіткнень з нашими захисниками на полі бою, оскільки переважно програють їх.

Натомість війська рф вдаються до різноманітних видів терору проти мирного населення, серед яких авіаудари по цивільній інфраструктурі, жорстокі обстріли мирних громадян та блокада міст і населених пунктів, що у випадку з Маріуполем вже спричинила спражню гуманітарну катастрофу.

Щоб бути максимально готовою до останнього варіанту, зберігай собі пам`ятку про те, як діяти у разі загрози облоги твого міста.

Нею поділилась у своємі Telegram-каналі перша леді України Олена Зеленська.  На випадок облоги підготуй набір, частину якого можна тримати в укритті:  великий запас води; продукти, які довго не псуються, які не потребують вогню, чи додаткових кроків для приготування; засоби для фільтрації води у вигляді спеціальних фільтрів чи таблеток; заряджені павербанки; ліхтарик та свічки; сірники або запальничка; цілий пластиковий пакет (для збору дощової води чи снігу); туристичне спорядження для вуличного приготування їжі; термобілизна та інший термозберігаючий одяг (на випадок вимкнення опалення).  Поруч з собою постійно тримай рюкзак з: запасом води, їжі, важливих ліків та теплих речей (оптимально — 3 шари: бавовна, вовна, теплий одяг); обов`язково — необхідні документи усіх членів родини; шматок білої тканини (простирадло, наволочка) — під час евакуації її можуть пов`язувати поверх одягу як символ цивільного населення.  Продумай план дій на випадок відсутності зв`язку: скооперуйся з сусідами — подумайте про те, як будете підтримувати один одного продуктами і як будете обмінюватися інформацією на випадок, якщо зникне мобільний зв`язок та інтернет; заздалегідь склади карту стратегічних

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA