New York Україна люди Нео StandWithUkraine New York Україна

"Як це можливо, щоб дівчат гвалтували на очах рідних?": як Амаль Клуні захищає Україну

Сейчас читают: 635
vogue.ua

Амаль Клуні, всесвітньо відома юристка з прав людини, дружина Джорджа Клуні, виступила у Радбезі ООН з промовою, яка зачепила всіх. "Як це можливо, що тисячі українських дітей насильно депортовані до росії? – каже правозахисниця. – Як це можливо, щоб дівчат-підлітків гвалтували просто на вулиці, на очах іхніх сімей та сусідів?

Щоб дома, де є діти, бомбили? А люди в Маріуполі постійно піддавались катуванню та помирали з голоду? Нажаль, це відбувається".

Виступ Амаль Клуні на неофіційному засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, що відбувся 27 квітня 2022, облетів сторінки всіх провідних медіа світу, від New York Times до Guardian та Huffington Post.

Правозахисниця звернулася до членів Ради Безпеки ООН, позапланове засідання якої було присвячене відповідальності за злочини російських окупантів в Україні. «Сьогодні Україна – це бійня в самому серці Європи, – каже Амаль. – Не дивлячись на неодноразові попередження від Сполучених Штатів, путінська агресивна війна така оскаженіла, що продовжують з'являтися все нові злочини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA