Сша війна росії з україною Незламні Сша

Оля Рондяк продає свою картину «Настя», щоб зібрати кошти на публікацію книги «Незламні»

Сейчас читают: 518
womo.ua

Американська мисткиня українського походження Оля Рондяк продає свою картину «Настя», щоб зібрати кошти на видавництво книги про героїчних українських жінок «Незламні», яку готує до другу жіночій сайт WoMo. “Як американка та художниця, яка живе 25 років в Україні, я надзвичайно захоплююся збереженням української культури та історії.

Мої предки навчили мене не тільки поважати свободу, а й як важко за неї боротися. Героїнь на передовій захисту свободи в Україні потрібно не лише визнавати, а й пам’ятати та шанувати для всіх наступних поколінь”, — каже Оля Рондяк. Художниця Оля Рондяк народилася в США в сім’ї українців.

Мати та дідусь мистикині були змушені емігрувати до США під час Другої світової війни, аби уникнути радянського терору. Тепер Рондяк розповідає історію своєї сім’ї через мистецтво.

Її картини, колажі, скульптури та конструкції одягу наповнені історією її сім’ї та її життя в українській діаспорі. У 2018 році мисткиня представила в  Українському інституті Америки в Нью-Йорку та в Києві виставку «Identity, Interrupted» («Ідентичність, перервана»), яка народилася, зокрема, під під впливом Революції гідності 2013-2014 років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA