Нео

Як реагувати на травмівні новини, щоб менше травмувати себе?

Сейчас читают: 414
psy-practice.com

Дивилась днями новини і згадала, як не так вже й давно, у жовтні 21-го в одному дитячому садку у Кременчузі гілкою дерева травмувало 4-річну дівчинку під час прогулянки.

Вона померла в реанімації і це тоді потрапило в усі новини, бо було великою трагедією для України. Тепер же таких трагедій більше, ніж 200.

І це наша колективна травма, яка ще й постійно повторюється. Ми всі постійно дивимось та читаємо новини і це травміним досвідом, про який мало хто знає, як та що говорити.

Тому, хочу з усіма поділитися однією технікою із кризової психології. Це техніка дебрифінгу, яку рекомендують проводити з учасниками та свідками якоїсь травмівної події, щоб знизити ймовірність розвитку посттравматичного стресового розладу (ПТСР).Алгоритм дебрифінгу (це групова вправа) такий:1) ввідна фаза;2) фаза опису фактів;3) фаза опису думок;4) фаза опису переживань;5) фаза опису симптомів;6) фаза навчання;7) завершуючи фаза.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA