медицина здоров'я МОЗ лікування

Ядерна загроза на Запорізькій АЕС: що робити в разі вибуху

Сейчас читают: 652
womo.ua

росія щодня зазнає  поразки на полі бою, а тому путін та інші керівники рф у звичній для себе манері вдаються до шантажу — застосувати ядерну зброю.

Хоча головна мета погроз — налякати українців та світ, щоб змусити українців йти на поступки, а наших партнерів — послабити підтримку України.

Тому українці мусять мати план дій на випадок будь-яких надзвичайних ситуацій: застосування ядерної зброї, “брудної бомби” чи в разі аварії на АЕС.

У разі радіаційної аварії МОЗ закликає у жодному разі не дивитися у бік спалаху. Одразу після закінчення вибухової хвилі варто знайти найближче укриття. Що робити, якщо ядерний вибух застав на вулиці? У жодному разі не дивитися в бік спалаху, інакше можна отримати опік очей; лягти на землю, бажано знайти найближче заглиблення або виступ, щоб сховатися від ударної хвилі й уламків; закрити всі частини тіла: лягти ногами в бік вибуху, обличчям донизу, підкласти відкриті частини рук під себе; за можливості, прикрити вуха навушниками; рот і ніс потрібно прикрити маскою або тканиною; після вибухової хвилі важливо якомога швидше дістатися до сховища. Де ховатися? Переміщатися в укриття потрібно перпендикулярно до напрямку вітру або проти вітру.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA