дитяча психологія поради психолога

Особливості переживання втрати дитиною. Що варто робити, а чого варто уникнути?

Сейчас читают: 783
womo.ua

Переживання втрати – випробування для кожної людини. І дорослі, і діти витрачають на нього дуже багато енергії. При проживанні втрати дитина з одного боку повторює реакції дорослого, а з іншого має певні характерні особливості. Особливості переживання втрати в залежності від віку дитини: У дітей віком 1-5 років проживання втрати може супроводжуватися регресом у поведінці, емоційною нестабільністю, страхами.

Вагомі дорослі мають надати дитині відчуття безпеки, комфорту та любові через дотик та фізичний контакт, допомогти вербалізувати почуття.

Важливо повторювати дитині, що вона жодним чином не винна у тому, що сталося. У порівнянні з дорослими шлях до відновлення у дітей цієї вікової категорії відбувається дуже швидко. 6-10 років. У цьому віці діти все ще відчувають труднощі в розумінні реальності смерті.

У дитини є складність з концентрацією. Дитина постійно повертається до думок про втрату, проявляє злість до вчителя та однокласників, ухиляється від спілкування з однолітками.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA