Яке сьогодні свято заборона свято Івана Купала

Різдво Іоана Предтечі: як треба провести цей день, щоб весь рік бути здоровим, і що не можна робити

Сейчас читают: 289
hochu.ua

У ніч проти 7 липня в Україні традиційно відзначають народне свято Івана Купала. У церковному ж календарі цей день значиться як Різдва Іоанна Хрестителя (або Іоанна Предтечі).

До речі, з наступного року через перехід України на новий церковний календар. Читати також Із Днем Івана Купала! Святкові листівки та гарні привітання Свято приурочене до дня народження Івана Хрестителя, який є одним з найважливіших святих у християнстві.

Він - пророк та мученик, який з’явився на світ за 6 місяців до появи Ісуса Христа. Згідно з біблійними переказами, одного разу пере його батьком - священником Захарією - постав архангел Гавриїл, який передрік, що народиться у його жінки Єлизавети (неплідної, та й вже досить літнього віку) пророк і праведник.

І незабаром так і сталося.Багато років Іоан жив у пустелі аскетом, а в 30 років почав проповідувати. Саме він пророкував пришестя Ісуса Христа - Сина Божого, якого згодом охрестив у водах Йордану.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA